Fietsen en wandelen

Fietsen:

Rijssen en omgeving beschikt over een van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Er ligt een uitstekend netwerk aan bewegwijzerde fietsroutes. Een fietshoogtepunt vind je absoluut op de Holterberg. Het hele jaar door tref je hier sportievelingen aan die de twee hellingen van 10% (Motieweg en Toeristenweg) beklimmen. Wil je iets rustiger ‘trappen’? Fiets langs heide en ga dwars door het bos richting Nijverdal of Haarle. Wil je genieten van een waterrijke omgeving? Kies dan voor een route langs de Regge. In onze kantine zijn altijd een aantal fietsroutes aanwezig!

 

Wandelen:

Ook beschikt Rijssen en omgeving over een van de mooiste wandelgebieden van Nederland. Er ligt een uitstekend netwerk aan bewegwijzerde wandelroutes, waarbij je korte én lange wandelingen naar eigen wens kunt samenstellen. Wil je écht kilometers maken? Je bent van harte welkom. Het PieterpadReggepadMarskramerpad en de Sallandse Zandloper lopen dwars door onze gemeente.

Als je letterlijk ‘door de tijd’ wilt lopen, kies dan voor één van de negen rondwandelingen van het Wereldtijdpad. Een traject van 50 km van Rijssen naar Holten, verdeeld in wandelingen variërend van 4 tot 10 km. Langs het pad staan meer dan 2000 jaarpaaltjes (start jaartelling tot nu), die elk iets vertellen over een gebeurtenis van het betreffende jaar. Elk jaar ontwerpt een kunstenaar een nieuw jaarpaaltje.